Q1. What are you most passionate about professionally? Personally?
Ans: Providing support in all the way to the people in real need of basic requirements like food, health, education and shelter by arranging the resources cash or kind is my passion as profession and person.


Q 2. What would you do even if you did’nt get paid to do it?
Ans: I would take it as a volunteer service to mankind and try to make myself happy that I could get an experience and knowledge to provide such help and support.


Q3. What are you surprisingly good at?
Ans: I think I am good to communicate and find the solution about issues raised against social discrimination and violence especially to children and women in the rural society.


Q4. Can you share some of your life remembering moments?
Ans: Case 1-An underage/minor girl in nearby village was force to marriage to a man with highly difference in age, more than 15 years was fixed to be held and with the team of my friends we were able to inform police, women rights activists and was stopped.
Case 2-Drunken husband use to beat his wife every night, no any responsibility and care to his family members. The small kids were in the stage of malnutrition and suffering form illness. Our team jointly organized a meeting for that family with the help of local leaders to stop such social disharmony that was disturbing entire society. The meeting was successful to end the quarrel by sending the culprit to custody and fine by the policeman.


Q5. How long have you been working in your field?
Ans: It’s been almost 10 years that I am involved in this sector. More than this every time I see my mother as women health worker to community and it inspires me to be in it .


Q6. How does your education connect to your professional career?
What about personal experience?
Ans: Education is the main and vital elements towards any work that I believe, though I have been pursuing my study in the business management, I also put my education to manage the social life trying to be an administrator and manager to complete my task.


Q 7. Did you accidentally join this career or you choose from childhood?
Ans: It can be regarded as the in built or the genetically as I had seen my mother working in the society and it was in me since then to be the social worker for my people and society.

Q8. What are your goals for next 10 years?
Ans: I would see myself as the best social activists managing the life of people around me mostly deprived of education, health and livelihood.


Q9. What was the biggest hurdle you faced when working for your career and how you overcome it?
Ans: As I belong to muslim religion and a female it was very tough to come out and speak for the rights of human being for their basic requirements but I could manage it through my education that could enlighten my work for the sake of humanity not for the particular religion or people.


Q 10. Your biggest failure?
Ans: I could not start up the community computer learning center which was to be supported from the social organization based at Kathmandu due to incapable to deal with the local authorities and convince for the partnership and collaboration to start that centre. Lack of confidence and coordination hamper it to be completed within the time frame.


Q11. Whom do you give all the credits for your success?
Ans: My parents and Mr. Bishal K C, program coordinator of an NGO SEBAC Nepal is mostly my supporter whom I regard the best person behind me to be successful in my career.


Q 12 What things build you? What are the qualities that all should have to be successful in their career?
Ans: My effort and continuous learning as well as positive attitude is the best thing in me. Patience, dedication and hard work with passion to achieve the goal set could bring success to anyone.


Q 13 What is the biggest dream you have?
Ans: My biggest dream is to bring the girl child and women into the frontline of the community and become the successful activist to overcome all the odd happenings in each and every female of the society and my country.


Q 14 What are your biggest accomplishment which you can tell us till now ?
Ans: To become top six finalist of national level teen hero contest at an age of 16 years and represent my country in an international youth conference held at Bangkok, Thailand was my biggest accomplishment till date.


Q 15 What you suggest to youth who wants to join in similar career?
Ans: Youth are the potential leaders and game changer for any career to build a nation hence to become successful social activists one should focus and start towards social work of humankind right now from today. Every day contribute to your society your time and new thoughts.